Mor Ferran Olivella

Mor Ferran Olivella

Un dels grans capitans de la història del Club, va ser vicepresident de l'Agrupació i directiu de la Fundació de Jugadors.

L'exjugador del FC Barceleona, Ferran Olivella ha mort aquest diumenge 14 de maig als 86 anys. Olivella va ser jugador del FC Barcelona entre 1956 i 1969, i posteriorment directiu de l'Agrupació i patró la Fundació de Jugadors del Club. 

Durant la seva etapa com a jugador va ser un defensa de gran categoria. Descobert per Josep Boter, va destacar de ben jove i ja va capitanejar la selecció juvenil  que va  guanyar l’Europeu de la categoria. Va pujar a Primera Divisió amb l’Espanya Industrial i va ser reclamat per l’entrenador Domènec Balmanya per formar part del primer equip del FC Barcelona, juntament amb Vergés i Gensana. Es va convertir en titular indiscutible i va arribar a internacional, on va capitenajar la selecció espanyola que va conquerir l'Eurocopa de 1964. Aleshores actuava de lateral, posteriorment , a partir de la temporada 63-64, va ocupar el lloc de defensa central, amb el mateix èxit.

Després de la reeixida etapa amb Helenio Herrera, va perdre el lloc a l’equip  durant gairebé dos anys, arran d’una trista actuació contra el Real Madrid. Però no es va desmoralitzar i en el 1963, Josep Gonzalvo  li va donar una oportunitat com a central i va tornar a esclatar, tant al Barça com a la selecció. Va rendir fins que es va retirar als 33 anys. En total, amb el Club va jugar 524 partit i en el seu palmarès blaugana hi ha 2 Lligues, 4 Copes del Rei i 3 Copes de Fires.

Després de la seva retirada, Olivella va ser Directiu del FC Barcelona els anys 1989 a 1993, amb el president Josep Lluis Nuñez. En retirar-se es va incorporar al l’equip de futbol de l'Agrupació, on va jugar mes de 200 partits. Va ser vicepresident de l'Agrupació i també directiu de la Fundació de Jugadors.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut