Una cerimònia íntima per acomiadar temporalment la Capella de l’Spotify Camp Nou

Una cerimònia íntima per acomiadar temporalment la Capella de l’Spotify Camp Nou

Situada al túnel de vestidors i amb la imatge de la Moreneta, el recinte religiós també es modifica a causa de l’Espai Barça

L'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona i el Club han organitzat aquest divendres una íntima cerimònia d'acomiadament de la capella situada al túnel de vestidors de l’Spotify Camp Nou, que d’aquí uns dies veurà com es retira la imatge de la Mare de Déu de Montserrat que la presideix, així com el pedestal de roca de la mateixa muntanya, i la resta d’objectes que la configuren.

A l'acte hi ha assistit el president de l'Agrupació, Juan Manuel Asensi, acompanyat del vicepresident del Club, Rafael Yuste. També hi han assistit els directius de l'Agrupació, Pere Valentí Mora, Rafael Zuviría i Antonio Olmo; el directiu del Club, Àngel Riudalbas, i un grup de col·laboradors de l'entitat que durant anys s'han responsabilitat de la cura de la capella.

Comiat Capella Estadi (7)

La Capella també es veu afectada per les modificacions de l’Espai Barça i amb aquest acte s’ha volgut donar rellevància a un espai que ha estat sempre lligat a la història de l’Spotify Camp Nou i que ara serà desmuntat per a l’execució dels treballs que requereix la construcció del nou estadi. L’Agrupació de Jugadors és l’encarregada de custodiar aquest espai que cada any acull una missa en record als jugadors del Barça difunts, i que durant molts anys va ser escenari d’una missa a la qual assistia la plantilla cada inici de temporada, i que durant molts anys han estat molts els jugadors que s’han dirigit a la imatge de la Mare de Déu de Montserrat abans de cada partit. En l'acte d'avui hi ha estat present Joan Rovira, la persona designada per l'Agrupació per tenir cura de la capella.

La presència de la capella a dalt de les escales que van des dels vestidors al terreny de joc sorprèn a tots aquells visitants que efectuen el Tour Experiencie de l’Spotify Camp Nou i és un espai molt fotografiat per turistes i aficionats durant la visita.

Imatge i roca de Montserrat

La capella de l’Estadi sempre s’ha mantingut en el lloc va que projectar l’arquitecte Francesc Mitjans en la construcció del nou camp del Barça. La imatge de la verge va ser modelada per la pròpia comunitat benedictina de Montserrat i el Club la va adquirir per subscripció popular, perquè presidís la cerimònia inaugural de l’actual Spotify Camp Nou, el 24 de setembre de 1957.

Dos dies abans, la imatge havia estat transportada per diferents persones, entre les que destacaven un bon nombre de membres de la Penya Solera. Al final de la jornada, la Moreneta va ser portada a la capella i situada a sobre d’una roca duta de Montserrat, que es va convertir en el seu pedestal.

El Club va cedir l’adequació de la capella a la Penya Solera i als inicis dels seixanta, ja va adquirir un aspecte molt semblant al que ha mantingut els darrers anys, amb la custòdia de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona i la dependència del Museu del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut