L’Agrupació ha organitzat una nova edició de la Folgueta 65

L’Agrupació ha organitzat una nova edició de la Folgueta 65

Hi han participat els socis més grans i les pioneres del futbol femení del Club

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona ha organitzat un any més  la Folgueta 65, adreçada als exjugadors de categories inferiors de més edat amb l’objectiu de retrobar-se amb  excompanys amb els qui han viscut la seva etapa al Club. Aquest any , els participants han estat els nascuts abans del 1944 i a les primeres generacions de jugadores blaugrana, que han gaudit de 3 dies al Delta de l’Ebre. Allà, han descobert els enclavaments principals de la zona mentre recordaven vivències personals en clau blaugrana. El president de l’Agrupació, Juan M. Asensi, va compartir un dels dies amb tota l’expedició.

Per a Merche Romero, membre històrica  el FC Barcelona Femení, el que més satisfacció li ha donat ha estat veure a les seves excompanyes. Per a ella, ha estat un esdeveniment molt esperat, ja que “feia 30 anys que no veia a algunes companyes”. Tenen un grup de Whatsapp comú, i n’és conscient que en els moments més difícils es tenen: “és bonic que ens en recordem, és un senyal que ens hem portat bé”.  Tot i viure circumstàncies vitals complicades, com la pèrdua i el record d’algunes companyes que ja no hi són, respon amb rotunditat que “no deixem de tenir ganes de viure”.

La seva fraternitat va més enllà dels 3 dies al Delta de l’Ebre. La Merche visita 2 cops al mes una excompanya i amiga a una residència, qui sempre li demana que la porti prop del mar. Aquests dies, a la Folgueta, totes han decidit acompanyar-la l’1 de desembre al Sopar de Nadal de l’Agrupació.

Veteranes Barça

En Vicens Málaga, exjugador i soci,  coincideix en la satisfacció que té retrobar-se amb els seus excompanys: “Si no és per aquesta ocasió (la Folgueta 65) no els veus”. Ell viu lluny de la seu de l’Agrupació i aquests dies li han servit per refrescar la memòria de moments plegats, com quan sortien a fer tornejos al nord de França. Se sorprèn en veure que, amb 77 anys, ell és un dels socis més joves de l’expedició. “És admirable perquè han vingut persones de 85 (anys)... I fins i tot algun de 90!”.

 “Això -afegeix Málaga- no té preu, si no fos per l’Agrupació això no existiria”. De fet, reflexiona sobre la incidència positiva que podria tenir a entitats similars: “Si jo ara parlés amb els presidents d’altres clubs els recomanaria que prenguessin aquest exemple, perquè veritablement val la pena”. Merche Romero va un pas més enllà, afegint que “m’ha donat una espenta com per viure més. No és que tingués pena, però ara estic més contenta. És com si hagués tornat a sortir el sol com abans”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut