“Maradona em va comprar un talonari sencer de loteria del Femení”

“Maradona em va comprar un talonari sencer de loteria del Femení”

Tres dels cinc nous socis de l’Agrupació són exjugadores del Femení blaugrana

La seu de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona és el punt de trobada dels socis i simpatitzants que en formen part. Un lloc que guarda milers d’anècdotes en clau blaugrana i on, durant el mes d’octubre, s’han afegit fins a cinc exjugadors que han jugat al FC Barcelona en algun moment de la seva vida. Són: Ana Castaño Lozano, Lydia Fiz González, Raúl Manuel Limón Hurtado, Patricia Martínez García i Pau Petit Martín.

  • Ana Castaño Lozano: La jugadora nascuda a Chercos (Almeria) va jugar a la Penya Femenina Barcelonista entre els anys 1982 i 1984. En uns temps on ser noia i jugar a futbol no era pas còmode, explica com “treballava i entrenava; sortia a les dues de la tarda, picava alguna cosa durant el trajecte en metro i començava a les tres”. Jugaven als camps de terra annexos al Camp Nou i els recursos econòmics eren escassos. Per aquesta raó, cada any des de la penya venien Loteria de Nadal i ella aprofitava l’ocasió que per allà passaven els jugadors del primer equip de camí a l’estadi per vendre-la: "L'hi vaig comentar a Maradona. Creia que compraria una o dues butlletes, però va comprar tot el talonari i me’l va regalar”.
  • Patricia Martínez García: “El Hacha” va disputar tota la dècada dels 80 a la defensa del femení culer. La seva proximitat amb el camp del Bufalà, on aleshores jugava la Penya Femenina Barcelonista, va ser el detonant per començar a entrenar amb 16 anys. Recorda els viatges en tren i cotxe que compartien felices, però que alhora es costejaven elles mateixes... O com quan les van convidar a un torneig a Mallorca i va viure una experiència inoblidable.
20231102 Foto Patricia
  • Lydia Fiz González: Com tots els infants, l’exjugadora blaugrana va començar a jugar a futbol a l’escola. El problema “és que per a la gent estava mal vist que una noia jugués”. Va trobar un oasi el dia que va realitzar les proves a “Can Barça” i on la van agafar. Va jugar al Club tres temporades a finals de la dècada dels noranta, i recorda: “Ens canviàvem als túnels del Camp Nou i ens creuàvem amb el primer equip”. Il·lusionada, parla de com Rivaldo i Giovanni van presenciar un partit seu. També explica com vivia la unió entre jugadores d’equips rivals: “A l’estiu anàvem a un campus de tecnificació amb algunes jugadores de l’Espanyol, vam fer una bona pinya”.
  • Pau Petit Martín: El nou soci de l’Agrupació té un cor 100% blaugrana, però sorprenentment el club el va fitxar quan jugava a la Penya Los Merengues de Sabadell. Un amic seu el va convèncer perquè jugués en aquell equip per gaudir plegats del futbol. Mesos després, els van convidar a un torneig celebrat a Como (Itàlia) i allà “Petit” es va proclamar MVP. Tonny Bruins, ajudant en aquell moment de Johan Cruyff a la banqueta, en veure’l el va convidar a jugar dos amistosos amb el juvenil B blaugrana. Dos mesos després, l’entrenador del Juvenil A i actual directiu de l’Agrupació Antonio Olmo el va reclamar. Aleshores, es va fer amic de Jordi Cruyff i compartien habitació als desplaçaments. Recorda com Johan “trucava a l’habitació ben entrada la nit per controlar que el seu fill no sortís tan tard”. El Barça C, la Gramenet o el Sant Cugat van ser algunes de les destinacions posteriors abans de retirar-se amb 28 anys.
20231102 Foto Soci Pau

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut