“Un dels gols més bells és el que em va fer ell”

“Un dels gols més bells és el que em va fer ell”

50 anys del mític gol que Johan Cruyff va fer a Miguel Reina

Aquest divendres, 22 de desembre, es compleixen 50 anys de la rematada estratosfèrica de volea de Johan Cruyff amb la que va fer gol davant l’Atlètic de Madrid amb la samarreta del Barça al Camp Nou. Entre tots els assistents, un el va veure i patir en primera persona, l’exporter blaugrana i “colchonero” Miguel Reina.

Amb tot el respecte i reconeixement a la grandesa de l’astre holandès, Reina reconeix que aquell gol li va atorgar encara més valor i fama perquè mai quedarà en l’oblit. Recorda perfectament com va ser el transcurs de la jugada: “una centrada de Carles Rexach... I la pilota jo creia que anava a sortir per la línia de fons. Però, de cop i volta, vaig veure com arribava un personatge volant que era en Johan Cruyff, qui amb l’exterior de la cama dreta em va fer el gol”. Reconeix que va ser “Impressionant. Gràcies a ell, encara em recorden” – diu mentre riu –“Un dels gols més bells que m’han fet mai és el que em va fer ell”.

L’exjugador cordovès té 8 néts que no l’han vist en actiu sota pals, però ara tindran l’oportunitat de veure’l a molts informatius. “A tots els informaré que estiguin atents a la televisió perquè vegin el golàs que em va marcar Johan Cruyff, el número u del món”. Per a Miguel Reina, Johan Cruyff era un líder: “duia l’equip a l’esquena. Marcava, manava, donava ordres, tenia un canvi de ritme espectacular...” – en definitiva – “ho tenia tot”.

Si ara tingués l’oportunitat de parlar amb ell, “l’abraçaria i li agrairia tot el que va fer pel meu fill Pepe (Reina), ja que gràcies a ell i a en Rexach va entrar a La Masia”. Admira tot “el que va fer pel FC Barcelona” – i reivindica que – “no ens adonem de tot el que ell significa [...] crec que els qui sentim els colors del Club hem de tenir-lo sempre present”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut