El 2024 dona la benvinguda a nous socis de l’Agrupació

El 2024 dona la benvinguda a nous socis de l’Agrupació

Descobrim els nous integrants: Onésimo Sánchez, Albert Puigdollers, Eduard Oriol i Johan Otin

El canvi d’any ha suposat l’arribada de nous socis a l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona. Es tracta d’exjugadors blaugrana amb una destacada trajectòria per les pedreres més importants de Catalunya i, en molts casos, seguida d’una carrera professional sòlida. Alguns encara continuen en actiu desenvolupant altres càrrecs al món del futbol. Aquesta és la introducció dels socis més recents de l’Agrupació: Onésimo Sánchez, Albert Puigdollers, Eduard Oriol i Johan Otin.

Onésimo Sánchez: el val·lisoletà és el més reconegut per l’afició culer, tot i haver disputat només una campanya al Club. El seu joc era “de carrer”: especial perquè tenia un dot pel regat i ortodox perquè no aixecava el cap quan tenia la pilota als peus. Amb 20 anys i després de 3 jugant a primera divisió, Cruyff aconsegueix la seva cessió la temporada 1989/90. Només va disputar 5 partits oficials amb el primer equip, però el soci encara recorda la seva gran actuació al partit de tornada de les semifinals de la Recopa d’Europa on el Barça va remuntar a l’Anderlecht en un Camp Nou vestit de gala.

El seu pas pel futbol espanyol és extens: havent jugat a Valladolid (on després va ser l’entrenador), Cadis, Rayo Vallecano, Sevilla, Burgos i Palència. A les banquetes ha dirigit equips com l’Osca, el Reial Múrcia o el filial del Celta de Vigo, entre d’altres. Durant aquest temps, també ha estat analista a retransmissions esportives de ràdio i televisió. De fet, va ser un dels protagonistes del cinquè episodi del pòdcast de l’Agrupació “Leyendas Barça al Micrófono”.

 

Albert Puigdollers: El granollerí arriba al Juvenil culer la temporada 1995 i temps després puja al Barça Atlètic previ pas per l’extint Barça C. L’anècdota que més recorda és la concatenació d’esdeveniments que va viure el dia de la seva primera convocatòria amb el primer filial blaugrana, quan van trucar Xavi al primer equip i ell va ocupar la seva plaça al B. Koeman, l’aleshores segon entrenador del filial, el va acompanyar el mateix dia del partit en el viatge cap a Numància.

240202 Albert Puigdollers

Durant les dues temporades a l’equip, va prendre part d’una generació daurada amb jugadors com Andrés Iniesta, Victor Valdés, Pepe Reina, Mikel Arteta i Thiago Motta, entre d’altres. Va continuar la seva trajectòria al filial de l’Atlètic de Madrid i a aquella experiència es van sumar Màlaga, Cultural Leonesa i el degà del futbol espanyol, el Recreativo de Huelva.

 

Eduard Oriol: El defensa nascut a Cambrils té un fort lligam futbolístic amb la seva terra. El seu pare va ser un dels fundadors de l’actual Cambrils Unió i tant ell com el seu germà bessó Joan Oriol van ser fidels al Club, jugant tota l’etapa de futbol base allà. Durant aquells anys aconseguien ascens rere ascens mentre les pedreres més importants, com la del mateix Barça, volien incorporar-los al seu equip.

240205 Edu Oriol Def

Després de l’etapa juvenil, l’Eduard va passar per La Pobla de Mafumet, Nàstic i Sant Andreu abans que Luis Enrique el fitxés per a jugar amb el Barça B l’any 2009 on, una temporada després, assolia l’ascens a Segona Divisió A. Aquella generació va registrar la millor posició històrica del filial blaugrana, quedant tercer a segona i amb noms familiars com Sergi Roberto, Oriol Romeu, Thiago Alcántara, Marc Bartra, Christian Tello, Andreu Fontàs... L’any següent va debutar a primera amb el Saragossa i li van seguir experiències a l’Azerbaidjan, Xipre, al Blackpool anglès (on es va retrobar amb el seu germà) i a més equips espanyols de Segona A i B abans de penjar les botes. Actualment és l’entrenador del CF Motril, de Tercera Federació.

 

Johan Otin: L’exjugador del planter blaugrana va jugar des d’etapa prebenjamí fins a la categoria Infantil al Barça entre els anys 2006 i 2010. Després de la seva trajectòria al Club, va trepitjar altres grans equips del futbol base català com Cornellà, Espanyol, Damm o Sant Andreu, entre d’altres. Al conjunt quadribarrat va debutar a categoria amateur, però una dura lesió i el posterior confinament el van allunyar més de dos anys dels terrenys de joc.

240202 Johan Otin

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut