El portal Players FC Barcelona incorpora les dades del Barça Femení

El portal Players FC Barcelona incorpora les dades del Barça Femení

S’hi han afegit 153 jugadores del primer equip i més de 700 partits des de la temporada 2004-05 fins l’actualitat

El portal Players FC Barcelona, gestionat per l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona en col·laboració amb l’Àrea Digital del Club, acaba d’incorporar les dades del Barça Femení des de la temporada 2004-05. Així doncs, ja s’hi poden trobar les fitxes esportives de les 153 jugadores que han jugat amb el primer equip des que va assolir la màxima categoria i fins a l’actualitat, i les fitxes dels 719 partits jugats pel Femení al llarg de tot aquest període.

La totalitat de noves dades han estat aportades pel Centre de Documentació del Club i des d’ara s’afegeixen a les de tots els partits i jugadors del primer equip masculí que ja estaven disponibles al portal. L’Agrupació va posar en marxa Players FC Barcelona a finals del 2021 i no ha parat de créixer a nivell de visites: el 2023 va tenir una mitjana mensual de 116.000 visites.

Cada jugadora i cada partit, al detall

Cada fitxa de jugadora inclou dades biogràfiques, número de partits jugats, gols marcats, el detall de cada temporada, una gràfica amb la trajectòria de la jugadora al Club, els trofeus aconseguits, la relació de companyes amb qui ha coincidit durant el seu pas pel Barça Femení i la seva trajectòria esportiva en altres clubs. Pel que fa a la informació referent als partits, Players recull l’alineació, els canvis, els minuts de joc de cada jugadora i els gols.

En paraules del president de l’Agrupació, Juan M. Asensi, amb aquesta ampliació de Players “posem en valor la contribució del Femení en la història del Club, refermem el nostre compromís amb les nostres exjugadores  i donem continuïtat a un projecte que vol difondre el paper que han aportat al Barça tots els seus jugadors i jugadores al llarg de la història”.

A més de les jugadores del primer equip des de la temporada 2004-05, el portal també inclou una fitxa de les exjugadores blaugrana que són sòcies de l’Agrupació i també de tot l’equip que va jugar el primer partit del Femení el 25 de desembre de 1970. En total, a Players FC Barcelona s’hi poden trobar dades de més de 3.000 futbolistes de la història del Club. I es poden consultar les fitxes de 8.876 partits, que inclouen tots els disputats pel primer equip masculí (oficials i amistosos) i els oficials disputats pel Femení des de la temporada 2004-05, que és des de quan es conserven dades.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut