Àmplia participació de l’Agrupació a la jornada del Dia Internacional de les Dones organitzada pel FC Barcelona

Àmplia participació de l’Agrupació a la jornada del Dia Internacional de les Dones organitzada pel FC Barcelona

El Club va reconèixer la contribució de les iniciadores del futbol femení blaugrana entre 1970 i 1972

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona va estar àmpliament representada en la jornada participativa del Dia Internacional de les Dones organitzada pel Club aquest dilluns 11 de març. L’acte “On volem arribar?” va reunir més de 250 persones a l’Auditori 1899, entre socis i sòcies del Club, exjugadores i jugadores del futbol formatiu i del Barça Genuine. La jornada va estar presidida per Elena Fort, vicepresidenta del Club, i també hi va assistir el president de l’Agrupació, Juan M. Asensi.

Una història plena de reptes

Diferents exjugadores del Barça Femení i membres de l’Agrupació van aportar el seu testimoni sobre el que van viure jugant a futbol amb el Club i els principals reptes que van haver d’afrontar. Lolita Ortiz i Carme Nieto van centrar-se en la seva experiència com a integrants de l’equip que va jugar el primer partit femení del Club, el 25 de desembre de 1970 al Camp Nou. Carol Juliench i Roser Serra van explicar el que va suposar per elles guanyar la Copa de la Reina de 1994, el primer gran títol de la secció. El pas a l’oficialitat del Femení com a secció oficial a la temporada 2002-03 el va explicar Maria Teresa Andreu, que en aquells moments formava part de la junta directiva de Joan Gaspart. Per la seva banda, Elisabet Cólera, es va centrar en com s’organitzaven les equipacions de roba al llarg dels anys 90.

Reconeixement a les iniciadores del Barça Femení

El punt culminant de l’acte va ser el reconeixement que va fer el Club a les exjugadores iniciadores del Barça Femení, les que van posar les primeres pedres de la secció entre els anys 1970 i 1972: Maria Teresa Andreu, Glòria Comas, Imma Curto, Alícia Estivill, Blanca Fernández, Pilar Gazulla, Núria Gómez, Anna Jaques, Merche Martínez, M. Antònia Mínguez, Carme Nieto, Lolita Ortíz, Consuelo Pérez, Merche Romero, Fina Ros, Maruja Toledo, Anna Maria Trullàs i Neus Vilardebò.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut