Africa Ocaña, Loli Lamarca i Elisabet Cólera, convidades al pòdcast de l’Agrupació

Africa Ocaña, Loli Lamarca i Elisabet Cólera, convidades al pòdcast de l’Agrupació

Juan Manuel Asensi conversa amb les exjugadores sobre la seva trajectòria al Barça Femení

Les exjugadores del Barça Femení, Africa Ocaña, Loli Lamarca i Elisabet Cólera són les convidades en el nou capítol del pòdcast 'Leyendas Barça al Micrófono', estrenat aquest divendres 19 d’abril i que ja està disponible a Spotify. En la conversa que mantenen amb el president de l’Agrupació, Juan Manuel Asensi, les exjugadores parlen dels seus orígens futbolístics i de la seva experiència al FC Barcelona.

Totes tres van descobrir la seva afició al futbol de ben petites, cadascuna al seu barri, fugint dels prejudicis i jugant la majoria de vegades com a única noia dins de grups de nois. Ocaña i Lamarca van entrar juntes al Cosmos, a Sant Adrià de Besòs. I van arribar al FC Barcelona de la mà de Núria Llansà, responsable del dia a dia de la secció. Africa va jugar al primer equip i va ser una de les guanyadores de la Copa de la Reina del 1994, el primer gran títol oficial del Barça Femení, una fita que ha estat més reconeguda 30 anys després que no pas en aquell moment. “Em sento orgullosa d’haver fet història pel Barça”, assegura Ocaña.

Per a la Loli Lamarca, portar la samarreta del Barça era el seu somni de petita, i quan va arribar al Barça B ho va aconseguir. Elisabet Cólera també volia jugar a futbol de ben petita, però a casa seva preferien que jugués a bàsquet, fins que als 12 anys va aconseguir que l’apuntessin a un equip: “Se’m va obrir el cel quan vaig veure 10 o 12 nenes com jo jugant juntes a futbol, sempre havia estat l’única nena futbolera”.

La conversa amb Juan Manuel Asensi també aborda la diferència de condicions d’entrenament i funcionament entre el masculí i el femení en l’època en què van jugar, la qualificació dels entrenadors i les dificultats avui dia per a moltes exjugadores entrenadores per poder exercir en bones condicions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut