Carles Rexach visita el projecte Reminiscència de l'Agrupació

Carles Rexach visita el projecte Reminiscència de l'Agrupació

El vicepresident institucional de l'Agrupació, Carles Rexach, ha passat el matí amb els 10 usuaris que participen en el projecte

L'exblaugrana Carles Rexach ha estat el convidat de la cinquena sessió del projecte Reminiscència que va tenir lloc el passat 26 d'octubre. El taller, que s'està duent a terme a Barcelona de la mà de l'Agrupació Barça Jugadors, té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb deteriorament cognitiu a través d'activitats que estimulin els seus records del passat, sobretot aquells lligats al món blaugrana. 

Rexach, actual vicepresident institucional de l'Agrupació, ha compartit durant una hora vídeos i fotografies amb els 10 usuaris de la residència Ballesol Almogàvers que participen en el taller. A través d'aquest material audiovisual han pogut recordar entre tots la carrera de l'exblaugrana com a jugador i entrenador al Club. S'han destacat moments com el seu hat trick al partit contra el Feyernoord al Camp Nou l'any 1975, la final de Basilea o el partit del seu comiat el 1981 davant la selecció argentina. Després, els participants li han pogut fer preguntes.

A la sessió també hi eren presents Fernando Giner, vicepresident de la Federació Espanyola d'Associacions de Veterans de Futbol (FEAVF), Sergi Pérez, directiu de l'àrea institucional de l'Agrupació, i els dos exjugadors blaugranes encarregats de liderar el taller, Jordi Gonzalvo i Javi Delgado.

Aquest és el primer cop que els Tallers de Reminiscència se celebren a Catalunya. De fet, tot i que han estat impulsats per la Federació Espanyola d'Associacions de Veterans de Futbol (FEAFV)  i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), ha estat l'Agrupació qui ha estrenat aquest projecte social a Barcelona. En el rerefons dels Tallers hi ha la constatació científica que evocar records del passat pot ser beneficiós per a les persones que pateixen deteriorament cognitiu, com ara els malalts d'Alzheimer. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut