Eusebio:

Eusebio: "Poder parlar de nou és un èxit i una alegria"

El pòdcast de l'Agrupació estrena un nou episodi amb Eusebio Sacristán, Antonio Olmo i Flor de Luna Pila.

El pòdcast "Leyendas Barça al micfófono. Los inmortales" estrena aquest divendres 29 de desembre un nou episodi, protagonitzat pels exjugadors del FC Barcelona Eusebio Sacristán, Antonio Olmo i Flor de Luna Pila, en una conversa moderada pel president de l'Agrupació, Juan Manuel Asensi.

Al llarg del capítol, tots tres comparteixen diferents moments de les seves trajectòries, que en el cas d'Eusebio, jugador blaugrana entre 1988 i 1995, té una transcendència especial, després de l'accident domèstic que a finals del 2020 li va deixar seqüeles molt importants com la impossibilitat de parlar durant molt de temps. "Em vaig adonar que al llarg de la meva vida m'havien passat coses molt importants", reconeix Eusebio, que afegeix: "però res era tan important com el que m'estava passant aleshores, i vaig decidir lluitar; ara, el poder parlar amb els meus companys és un èxit i una alegria".

La responsabilitat de ser capità

Antonio Olmo, el primer jugador que va començar i acabar la seva carrera futbolística al FC Barcelona, recorda que va ser capità als 29 anys quan va marxar Juan Manuel Asensi, perquè els jugadors que per veterania els tocava no ho van voler ser. I ell ho va ser durant 4 temporades, fins que va penjar les botes a principis de la 1984-85. D'una banda, el nou entrenador, Terry Venables, no comptava del tot amb ell, i de l'altra, "alguns companys van negar a presentar-se a la concentració si jo era el capità".

Per la seva part, Asensi confessa que "quan ets capità del Barça tens molta responsabilitat". "Amb els companys sovint te la jugues quan has d'interferir en assumptes que no agraden", recorda qui va viure la vaga del futbol espanyol quan era president del sindicat AFE.

De nou, Cruyff

Com ja ha passat en anteriors episodis del podcast de l'Agrupació, en aquesta ocasió els convidats també han parlat de la influència de Johan Cruyff en la manera de jugar del Barça. El mateix Eusebio explica que gràcies a l'entrenador holandès ell va jugar al Barça amb unes característiques tècniques que entrenadors anteriors no haguessin valorat. I també com en l'època que va ser ajudant d'entrenador de Frank Rijkaard, els consells de Cruyff els van ser molt útils per millorar el joc.

Picant pedra de jugadora i entrenadora

Flor de Luna Pila és actualment entrenadora de l'equip Pio FC de la Queens League. L'exjugadora blaugrana recorda com en els seus inicis els clubs no prestaven atenció al futbol femení, però tot i així va aconseguir el seu somni de practicar l'esport que l'apassionava. "Igual que vaig estar picant pedra per ser futbolista, ara també estic picant pedra per ser entrenadora". Entrenant el seu equip ha jugat i guanyat la final de la competició al Wanda Metropolitano.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut