Xerrada a l'Agrupació sobre el tractament i la prevenció de l'artrosi en esportistes

Xerrada a l'Agrupació sobre el tractament i la prevenció de l'artrosi en esportistes

Durant la sessió amb el Dr. Josep Vergés s'han donat a conèixer els resultats de l'estudi Gaudí, en què hi van participar membres de l'Agrupació

L'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona va organitzar aquest dimecres 20 de març una sessió informativa sobre el tractament i la prevenció de l'artrosi, una de les malalties més prevalents en esportistes. La xerrada va anar a càrrec del Dr. Josep Vergés, president de la Fundació Internacional d'Artrosi (OAFI), que va desgranar els principals punts en què la medicina ha avançat en el coneixement i tractament de l'artrosi, que actualment és la primera causa d'invalidesa a tot el món i que, només a Espanya, afecta 7 milions de persones.

Futbolistes i artrosi

Els esportistes d'alt nivell tenen més probabilitats de desenvolupar artrosi en articulacions com el genoll o el maluc, una probabilitat que augmenta si hi ha lesions. Els futbolistes, i encara més les dones futbolistes com han demostrat estudis recents, tenen més risc de patir artrosi. En deixar el futbol, i a mesura que augmenta l'edat, el dolor de genoll pot anar creixent fins a requerir una operació.

Prevenció i tractament

Segons va explicar Vergés, hi ha una sèrie de mesures farmacològiques i no farmacològiques -com per exemple la dieta, utilitzar un calçat adequat, higiene articular...- que poden ajudar els esportistes d'alt nivell a prevenir l'aparició de l'artrosi. Per als pacients que ja la pateixen, hi ha 3 recomanacions bàsiques: exercicis de baix impacte com caminar, ciclisme o natació; estiraments suaus i controlats; i exercicis d'enfortiment.

Resultats de l'estudi Gaudí

Durant el 2018, 30 membres de l'Agrupació van participar a l'estudi clínic Gaudí, per validar l'eficàcia d'un complement alimentici per reduir el dolor en pacients d'artrosi de genoll. Aquest complement està compost per unes substàncies naturals derivades dels Omega-3. En la sessió d'aquest dimarts, representants de l'empresa creadora d'aquest complement van exposar-ne els principals resultats, que demostren que el consum d'aquest complement contribueix a reduir el dolor i a millorar la qualitat de vida dels pacients amb artrosi. A l'estudi Gaudí hi van participar membres veterans d'altres equips de futbol espanyols.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut