Els Valors de créixer com a Blaugrana

Els Valors de créixer com a Blaugrana

Laia Fusté, membre de l’Agrupació del FC Barcelona recorda la importància de passar pel Club i de la tasca de l’associació i la fundació

Laia Fusté ho va tenir clar des de ben jove, volia ser jugadora del Barça. “Jo devia tenir entre 8 i 10 anys i em van preguntar què volia ser de gran. El primer que em va sortir va ser futbolista del Barça.” 

Fusté, exjugadora del FC Barcelona i membre de l’Agrupació, ha pogut dedicar la seva vida a les seves dues grans passions, el futbol i la guarda forestal. “Hi ha una altra paraula que sempre m’havia ressonat, i era la paraula forestal. De fet, amb 14 anys vaig voler ser voluntària i a la primera oposició que em vaig apuntar la vaig aprovar.” 

Durant el seu pas pel Club va aprendre diferents valors que li van permetre accedir al treball que desitjava. “L'esport et dona disciplina, et dona constància, et demana esforç i això m'ho vaig trobar a l'hora de preparar l'oposició. Havia de ser constant, disciplinada, tenir clar on volia arribar, lluitar per allò i saber que hi podia haver gent millor que jo.” Tanmateix del seu pas pel Barça no només en guarda els valors sinó també les experiències “estic molt contenta amb el que em va donar el futbol. M’ha donat, les amistats, les possibilitats de viatjar, estar en un equip”. 

L’equip de l’Agrupació

Un cop acabada la seva trajectòria futbolística, l’agent rural va poder debutar al Camp Nou gràcies a formar part de l’equip de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona. D’aquella experiència en recorda l’emoció del regal que l’associació fa als exjugadors. “Et posen l'himne, i t’agafen ganes de plorar, una emoció indescriptible. Et preguntes com pot ser que estigui passant això. Va ser molt, molt, emocionant.” 

La dimensió del Barça

Però el futbol no són només experiències dins del terreny de joc, sinó també fora d’ell. “Amb la fundació me n’he adonat de la dimensió del Barça”. L’agent rural explica que arran de formar part de l’Agrupació es va assabentar del paper de la fundació del Barça. “Llavors penses, ostres, hi ha alguna manera de retornar el que el Club també t'està donant”. A partir de la col·laboració, la guarda forestal va poder viatjar al Camp de Refugiats de Lesbos. Fusté assegura que va ser allà on va veure el que representa el Barça a escala global. De la seva tasca com a voluntària amb la fundació en guarda diferents experiències com ara l’alegria de poder extreure somriures pel fet de dur l’escut del FC Barcelona o poder constatar que “tots i totes tenim coses per aportar”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut